Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatkezelő neve, elérhetőségei
Az adatkezelő megnevezése: Géniusz és Társa Kft. (a továbbiakban: Adatkezelő)
Az adatkezelő levelezési címe: 1117 Budapest, Hunyadi János út 1.
Az adatkezelő e-mail címe: info@geniuszestarsa.hu
Az adatkezelő telefonszáma: 06 30 198 2928
Honlap: www.geniuszestarsa.hu
A honlapon végzett adatkezelések jogszabályi háttere, jogalapja, célja, a kezelt személyes adatok köre, valamint az adatkezelés időtartama 

Személyes adatok kezelése
Ahhoz, hogy a felhasználó megrendelést adjon le a www.geniuszestarsa.hu webáruházban elengedhetetlen a megrendelése során személyes adatokat adjon meg.
A megadott személyes adatokat az eladó bizalmasan a felhasználó hozzájárulásával kezeli a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.) 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) alapján.
A megrendelés teljesítéséhez az Eladónak a 2000. évi C. törvény (Sztv.) alapján számlát kell kiállítania, melyet annak kiállítástól számítva 8 évig meg kell őriznie. 

Számlázás során kezelt adatok
Név, Számlázási cím, e-mail cím, telefonszám.

Adatkezelés időtartama:
8 naptári év az Sztv. 169. § (2), Infotv. 6. § (5) alapján 

Szállítással kapcsolatos adatkezelés:
Jogalap: Infotv. 6. § (5) Cél: A felhasználó által létrehozott internetes megrendelés teljesítése, a termékek eljuttatása a megrendelőhöz.

Szállítással kapcsolatban kezelt adatok:
Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység:
Az adatfeldolgozó megnevezése: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Az adatfeldolgozó székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Az adatfeldolgozó adatkezelési szabályzata: https://posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato 

Az adatfeldolgozó megnevezése: DHL Express Magyarország Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér 302. épület

Az adatfeldolgozó adatkezelési szabályzata:  https://www.dhl.hu/hu/expressz#slszallitas#slszallitasi_tanacsok/terms_conditions.htmlk

 

Az adatfeldolgozó megnevezése: GLS Hungary Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa 2.

Az adatfeldolgozó adatkezelési szabályzata: https://gls-group.eu/HU/hu/altalanos-uzleti-feltetelek

 Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli. 

Adattovábbítás
A www.geniuszestarsa.hu a http://www.arukereso.hu/ oldalról érkező vásárlókról a www.arukereso.hu (Naspers OCS Hungary Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mail címe, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az www.arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat a Naspers OCS Hungary Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli. Az e körben továbbított adatok adatkezelőjének a Naspers OCS Hungary KFT minősül. 

Adatbiztonság
Az Eladó kijelenti, hogy megtesz mindent biztonsági intézkedést annak érdekében, hogy a felhasználó személyes adatait megvédje a jogosulatlan hozzáféréstől, visszaéléstől, megváltoztatástól, nyilvánosságra hozástól, megsemmisüléstől és technikai változatástól. 

Adatkezeléssel kapcsolatos felhasználói jogok
Az adatkezelés során a felhasználót a következő jogok illetik meg

  • A felhasználó kérheti személyes adatainak törlését (Kivétel számlához kapcsolódó adatok)
  • Kérheti adatainak helyesbítését
  • Kérheti adatainak zárolását
  • Kifogásolhatja az adatkezelést
  • A felhasználónak joga van tájékoztatást kérni

 

Tájékoztatás kérése
A felhasználó kérésére az adatkezelő a felhasználót írásban köteles és közérthető formában tájékoztatni legfeljebb 25 napon belül. 

Helyesbítés
Adat helyesbítési kérésnek az adatkezelő 15 napon belül eleget tesz. 

Törlés
Adat törlési kérésnek az adatkezelő 15 napon belül eleget tesz. A törlési kérelem joga nem terjed ki az Sztv-ben foglalt adattárolási kötelezettségnek. (pl.: Számla tárolása) 

Zárolás
A felhasználó kérheti adatainak zárolását, ez esetben az adatok megőrződnek, de ezek nem kerülnek bele az adatkezelés további folyamataiba. 

Jogorvoslati lehetőségek
Amennyiben felhasználó szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).